آثار و عوارض اعتیاد:

تبلیغات

اعتیاد

وبلاگ-کد لوگو و بنر

آثار و عوارض اعتیاد:

● عوارض جسمی
آلودگی و آسیب پذیر نمودن دندان ها، ملتهب ساختن مخاط دهان، نقصان ترشحات غدد بزاقی، ضعف قوای جسمانی و كاهش شدید وزن بدن، عقیم نمودن مردان و نازائی زنان، تخفیف تمایلات جنسی، اخلال در كار دستگاه عصبی در صورت تداوم مصرف، تنبلی كبد، ابتلا به یرقان و اثرات ناگوار بر دستگاه گوارش، ورم كلیه ها و اشكال در دفع ادرار توام با درد، التهاب مزمن تارهای صوتی، احتمال ابتلا به بیماری های برونشیت مزمن، آسم، سل و تپش قلب، تنگی نفس و دوران سر، خشكی پوست، شكنندگی ناخن ها، خطر ابتلا به انواع سرطان و سكته قلبی و ناشناخته ماندن بیماری های خطرناك به دلیل كاهش احساس درد
.
 
● عوارض روانی
بر هم خوردن تعادل روانی، عدم توجه به اصول و مقررات جامعه، ضعف اراده، از بین رفتن احساس مسوولیت، ایجاد احساسات خصومت زا، بیقراری، عصیانگری، اضطراب دائم و احساس بی كفایتی و تنهایی، اختلال در خواب، بروز انواع بیماری ها و اختلالات روانی
.
 
 عوارض خانوادگی
نابسامانی خانوادگی، محدود شدن روابط خانوادگی، عدم تربیت صحیح فرزندان، خشونت در خانواده، افت سطح فرهنگ اجتماعی و اقتصادی خانواده، گسترش طلاق و كاهش آمار ازدواج
.
 
● عوارض اجتماعی
مصرف كننده صرف شدن، عدم احساس مسوولیت نسبت به خانواده و جامعه، سطحی و تصنعی شدن روابط اجتماعی و دوری از پیوندهای مستحكم عاطفی، گسترش جرم و جنایت، نشر بیماری های واگیر و خطرناك مثل ایدز و هپاتیت، محروم شدن نسل آینده از تربیت صحیح و ایجاد مشاغل كاذب
.
 
● عوارض اقتصادی
هزینه بالای استعمال موامخدر، هزینه درمان و نگهداری معتادان، كاهش راندمان كار، وقوع آتش سوزی های بزرگ، هزینه های مبارزه با ورود موادمخدر به داخل كشور، هزینه قضات و دادگاه ها در این خصوص، هزینه اجرای طرح های تحقیقاتی و تشكیل سمینارها
.
 


استراتژي‌هاي پيشگيري از اعتياد

براي برنامه ريزي راههاي موثر در پيشگيري از اعتياد، ابتدا بايد علل و عوامل موثر در شروع مصرف و اعتياد به مواد را در نوجوانان و جوانان شناخت. عوامل ژنتيكي، شخصيتي، پسيكوپاتولوژيك،فارماكولوژيك، خانوادگي، محيطي و اجتماعي همگي دراتيولوژي سوء مصرف و اعتياد موثر هستند و عوامل متعدد درمقابل بايكديگر به سوء مصرف و سپس اعتياد منجر مي‌گردند.

براي انتخاب و به كارگيري مناسب استراتژي‌ها، دانستن نيازها و مشكلات و پتانسيل‌ها و توانائي‌هاي اجتماعي ضروري است. اجراي هربرنامة پيشگيري به شناخت دقيق منطقه،‌بررسي كامل وضعيت بهداشتي و روان شناختي و بررسي‌هاي همه گيرشناسي بستگي دارد تا به اين وسيله عوامل موثر بر مصرف مواد آشكار شود. به عنوان مثال، بايد شايع ترين نوع مادة مصرف و گروه سني افراد در معرض خطر، موقعيت‌ها و محل‌هاي مصرف، باورهاي نادرست وعوامل مخاطره آميز، امكانات و منابع موجود را شناخت و براساس آن مدل فعاليت‌هاي پيشگيري را تعيين نمود. تحقيقات نشان داده اند كه نمي‌توان يك روش واحد را به عنوان بهترين روش براي همه افراد و گروه‌ها انتخاب نمود. بهره گيري از استراتژي‌هاي مختلف براي تاثير برشيوع اعتياد ضروري است زيرا عوامل متفاوتي در ايجاد اعتياد موثرند.



مهمترين استراتژهاي پيشگيري از اعتياد كه درجهان از آنها استفاده مي‌شود عبارتند از :

۱- آگاهسازي افراد در مورد خطرات و مضرات مواد.

۲- افزايش مهارت‌هاي زندگي مانند مهارت تصميم گيري، حل مسئله، ارتباطات اجتماعي .

۳- تقويت فعاليت‌هاي جايگزين به جاي مواد براي ارضاي نيازهاي رواني اجتماعي نوجوانان وجوانان.

۴- مشاوره و مداخلة حين بحران، دربحران‌هاي مختلف در طول زندگي .

۵- ارتقاء فرهنگي و مذهبي.

۶- تقويت قوانين و مقررات مبارزه با مواد .

۷- درمان معتادان براي جلوگيري از سرايت اعتياد.

استراتژيهاي فوق در قالب فعاليت‌هاي زير مورد بحث قرار مي‌گيرند:

۱فعاليت‌هاي متمركز برفرد.

۲- فعاليت‌هاي متمركز برآموزش و آگاه سازي والدين .

۳- فعاليت‌هاي متمركز برمعلمان ومدرسه .

۴- فعاليت‌هاي پيشگيري بااستفاده از رسانه‌ها .

۵- فعاليت‌هاي پيشگيري از طريق محلهاي كار و مكان‌هاي تجمع.

۶- فعاليت‌هاي پيشگيري با استفاده از شبكة مراقبت‌هاي بهداشتي اوليه .

۷- وضع واجراي قوانين و مقررات .



مسائل عاشقانه یکی از دلایل گرایش جوانان به مواد/ خانم‌ها بیشتر در آریشگاه‌ها فریب می‌خورند

 

سعید صفاتیان گفت: آمار اعتیاد خانم‌ها در کشور افزایش یافته و روند آن به دلیل لاغر شدن بیشتر شده است.
به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، دیده می‌شود آمار مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور افزایش یافته و جوانان زیادی را در دام خود گرفتار کرده است. طبق گزارشاتی از گفته کارشناسان، افزایش اعتیاد میان خانم‌ها بیش از گذشته شدت یافته است.




مهارت «نه گفتن»، کلید رهایی از دام اعتیاد

کارشناسان حوزه اعتیاد هشدار می دهند که ۷۰ درصد نوجوانان و جوانان به دلیل عدم آموزش و آگاهی در مورد مهارت «نه گفتن»، به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا می کنند.



قدرت تخریب شیشه سیصدوسی برابر تریاک است

کوتاهی و سهل انگاری در این خصوص دامنه شعله‌های این آتش را بیشتر خواهد کرد اما هوشیاری ، کنترل و نظارت ، مدیریت درست و مبارزه اجتماعی با مواد مخدر از گسترش آن جلوگیری می‌کند.

دبیر شورای هماهنگی مواد مخدر استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه قدرت تخریب مواد مخدر صنعتی بیشتر از سنتی است گفت: قدرت تخریب شیشه ۱۰ برابر هروئین و بیش از ۳۳۰ برابر تریاک می‌باشد.



پدیده یی به نام اعتیاد نوزادان

نوزادی چهار ماهه، بر اثر مصرف اجباری مواد مخدر اوردوز کرده و در بیمارستان بستری می شود. در بیمارستان مشخص می شود که نوزاد به نوعی نارسایی قلبی هم مبتلاست. پس از گذشت حدود یک ماه 



تفاوت میان عادت و اعتیاد

 

بسیاری از ما انسان ها به مصرف یک ماده یا پرداختن به فعالیتی خاص عادت می کنیم اما از این بابت صدمه ای به ما وارد نمی شود چون می توانیم هر زمان که اراده كنيم مصرف یک ماده اعتياد آور یا پرداختن به یک فعالیت خاص را متوقف کنیم.
آنچه اعتیاد را از عادت متمایز و متفاوت می سازد این است که ما ماده مورد نظر یا رفتار خاص را با وجود پی آمدهای منفی آن که کاملا قابل پیش بینی و جدی هستند همچنان ادامه می دهیم.
١. عادت –با داشتن انتخاب همراه است. فردی که به مصرف یک ماده یا پرداختن به فعالیتی عادت کرده است می تواند هر زمان که اراده کند از عادت خود دست بردارد.
٢. اعتیاد – با مسائل روانی و جسمی همراه است . فرد به دلیل ابتلا به بیماری اعتیاد، اراده خود را از دست داده و علیرغم آگاهی از پی آمد های زیانبار مواد مخدر یا رفتار اعتیادآور، همچنان به آن ادامه می دهد.



زنگ خطر مصرف مخدر صنعتی توسط دانش‌آموزان

گزارش های رسمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان می دهد، اکنون یک درصد دانش آموزان تجربه مصرف انواع مواد مخدر را دارند و چهار دهم درصد آنان نیز معتاد به شیشه هستند. 
 
به گزارش ایرنا، کاهش سن اعتیاد به 15 سال در کشور خطری هشدار دهنده برای نوجوانان است، زیر آنان پرخطرترین و آسیب پذیر ترین گروه سنی برای مصرف موادمخدر هستند. 



مصرف ابزاری مواد از علل شیوع مصرف است/ تنها راه کاهش مصرف مواد، آگاه سازی جامعه است


مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی مصرف ابزاریِ مواد محرک را یکی از علل شیوع مصرف آن دانست و گفت: باید طی یک برنامه هماهنگ و منسجم جامعه را در گروه های سنی مختلف به ویژه نوجوانان و جوانان را نسبت به آثار و عوارض خطرناک مصرف مواد محرک آگاه کنیم.



اﺛﺮات ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر ﺑﺮ رﻓﺘﺎر



آثار سوء مصرف سیگار برعملکرد مغز

 

 



حقایقی در مورد اعتیاد



تفاوت عادت و اعتیاد



عوامل موثر بر اعتیاد به مواد مخدر

مقدمه

مصرف نادرست مواد خطرناکی مانند تریاک ، هروئین ، کوکائین ، حشیش یا ماری‌جوانا و ال. اس. دی. در جهان افزایش می‌یابد و شبکه قاچاق بین‌المللی قاچاق مواد مخدر و سوادگران مرگ دام اعتیاد را در همه‌جا می‌گستردانند. اما چرا برخی از افراد آماده تجربه کردن و آزمودن ماده مخدر هستند و یا برای دسترسی به آن تمایل خاصی دارند، در حالی که بسیاری از افراد هرگز پیرامون این دام گام نمی‌نهند؟ به‌سادگی نمی‌توان پاسخ دقیق و عملی به پرسشهای بالا داد و عوامل موثر در ایجاد اعتیاد را طبقه‌بندی کرد در زیر مواردی را بررسی میکنیم.



دانستنی های اعتیاد به مواد مخدر

 

 

 در مطالعه‌اي كه در نيوزيلند منتشر شد آمده است در برخي افراد، كشيدن فقط يك سيگار مي‌تواند موجب اعتياد به نيكوتين شود.

 

ـ هر سال حدود پنج ميليون نفر در جهان جان خود را بخاطر سيگار از دست مي‌دهند كه زنان سيگاري و كل سيگاري‌هاي كشورهاي در حال توسعه، آسيب‌پذيرترين گروهها در ميان آنان هستند.

 

 

تفاوت عادت و اعتياد



پیشگیری از اعتیاد



هرآنچه درباره کوکائین باید بدانید

 

 

etiad31 هرآنچه درباره کوکائین باید بدانید

امروزه مواد مخدر مختلفی وارد شده است که یکی از خطرناک ترین این مواد کوکائین نام دارد. اعتیاد به این ماده نسبت به دیگر مواد مخدر بیشتر است و ریشه این ماده از آمریکای مرکزی و جنوبی بوده و از برگ کوکا به دست می آید. وابستگی روانی به این ماده از اولین بار مصرف به وجود می آید.

 



تاثیرات اجتماعی قرص اکس بر روی فرد

etiad41 تاثیرات اجتماعی قرص اکس بر روی فرد



روشهای غلبه بر اعتیاد به پرنوگرافی و تصاویر جنسی

 

با چنین اعتیادهایی باید قبل از اینکه غیرقابل کنترل شوند، مقابله کنید. پرنوگرافی هم مثل چیزهای دیگر عادتی اعتیادزا است که خیلی زود از کنترل شما خارج می شود. همچنین خرید فیلم های پورنو، سر زدن به سایت های اینچنینی و شرکت در فعالیت های هرزه نگاری برایتان ممنوع و غیرقانونی است.

مراحل



پیشگیری از عود اعتیاد بعد از ترک ضعیف است

 

علی‌رغم اهمیت بسیار درمان‌های غیردارویی، از روان‌درمانی و مشاوره معتادان برای پیشگیری از عود آن‌ها پس از ترک و درمان اعتیاد، غفلت شده است

دکتر طاهرنخست، سرپرست کلینیک روان درمانی مرکز ملی مطالعات اعتیاد، در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر اعتیاد را نوعی  بیماری مغزی با ضریب برگشت‌پذیری زیاد دانست که به گفته کارشناسان، یکی از مهم‌ترین روش‌های مهار این ضریب، استفاده از روش‌های مشاوره و روان‌درمانی پس از بهبودی معتادان است.

او با بیان این که معتادان عمدتا پس از بهبودی در جایگزینی لذت مصرف مواد مخدر با چیزهای دیگر سردرگم می‌شوند، تصریح کرد: در این مرحله از بهبودی، نقش روان درمانی برای معتادان بسیار حائز اهمیت است.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد همچنین برای تایید بیشتر گفته خود مبنی بر اهمیت روان درمانی معتادان پس از ترک، گفت: یافته‌های حاصل از انجام یک پژوهش بر روی 92 نفر از معتادان تحت درمان با متادون بر اساس سه مدل مشاوره‌ای اعم از «تعیین کمترین حد مشاوره یعنی 15 دقیقه در ماه»،‌ «درمان دارویی استاندارد با انجام تنها یک روز مشاوره در ماه» و «درمان با ارائه بیشترین حد مشاوره خانوادگی و روانپزشکی» نشان داد که گروه سوم از موفقیت بیشتری در درمان برخوردار بوده‌اند.

سرپرست کلینیک روان درمانی مرکز ملی مطالعات اعتیاد در عین حال تاکید کرد: یک رویکرد درمانی برای همه معتادان پاسخگو نیست، چرا که مصرف مواد مخدر ساختار شیمیایی مغز را به هم می‌ریزد و طبق تصویربرداری مقایسه‌ای تهیه شده از مغز مصرف‌کنندگان دو نوع مواد مخدر از جمله کراک و هروئین، مصرف کراک بسیار بیشتر از هروئین به تغییر ساختار مغز می‌انجامد.

او در ادامه بر این نکته که درمان‌های کوتاه‌مدت اعتیاد راه حل جدی برای درمان این بیماری نیستند نیز تاکید کرد و ضمنا اعتیاد را یک بیماری مسری در خانواده یا محل‌ کار و تحصیل معرفی و خاطرنشان کرد که مسری بودن این بیماری باید همواره مورد توجه قرار داشته باشد.



اگر فرزند معتاد دارید

 


گروهی مشکل اعتیاد را به روش تربیت و پرورش نامناسب والدین نسبت می‌دهند، اگرچه تربیت و مراقبت ناکافی فرزندان توسط پدر و مادر می‌تواند به مشکل اعتیاد بینجامد، اما برخی خانواده‌های دارای فرزندی معتاد، با وجود داشتن فرزندان دیگری که در شرایط یکسان زندگی می‌کنند، چنین مشکلی ندارند.


خاطرات یک زن معتاد

بچه هایم گرسنه بودند حتی پول نداشتم برایشان تخم‌مرغ بخرم. ‌یکی از اقواممان آمد خانه‌مان، با اینکه می‌دید دست و پای بچه هایم از گرسنگی می‌لرزد حاضر نشد75 تومان پول بدهد تا دوتا تخم مرغ برایشان بخرم

همشهری سرنخ در شماره 71 خود به سراغ زنی رفته که موفق شده بعد از اثرات تلخ و تکان‌دهنده اعتیاد بر زندگی‌اش، پاک شود و به دنبال آن پدر 86 ساله خود و 14 نفر از اعضای خانواده‌اش را از چنگال اعتیاد رهایی بخشد.

بخش‌هایی از این گزارش تکان‌دهنده در ادامه می‌آید: در یکی از محله‌های پرت ملارد کرج به دنبال کمپی می‌گردیم که به‌تازگی افتتاح شده. این کمپ چند ماه است توسط زنی که خودش سال‌ها معتاد بوده راه اندازی شده تا به معتادان داوطلبی که تصمیم گرفته‌اند سلامتی شان را به دست بیاورند کمک کند. گودال‌های بزرگ و تل‌های خاکی که بچه‌ها کنار آنها مشغول بازی کردن هستند مناظری است که تا قبل از رسیدن به کانون آرامش می‌بینیم.

منیژه در حال صحبت با خانواده یکی از رهجوهاست. کارش که تمام می‌شود به سراغش می‌رویم و گفت‌و‌گویمان را از ماجرای معتاد شدنش شروع می‌کنیم؛ « از نه سالگی شروع به مصرف مواد کردم. دو ازدواج ناموفق داشتم. درهمان نه سالگی شوهرم دادند. من اصلا آن زمان نمی‌دانستم ازدواج چیست !پسرعمه ام هم 17 ساله بود که با هم زیر یک سقف رفتیم. بعدها فهمیدم که او اعتیاد داشت. زندگی کودکانه ما دو سال بیشتر دوام نیاورد. یک سال بعد مجددا شوهرم دادند اماازدواج دومم کمتر از یک ماه دوام آورد. تازه 13 سالم شده بود که از شوهر دوم هم جدا شدم.»

یک زندگی کودکانه
منیژه تا13 سالگی دوبار ازدواج کرده بود. زمانی که همسن و سال‌های او پشت میز و نیمکت‌های دبستان آموزش می‌دیدند، منیژه در حالی که هنوز کودکی نکرده بود مجبور بود نقش همسر را بازی کند؛«من سن و سالی نداشتم که برای بار دوم ازدواج کردم؛ برای همین هر روز خانه و زندگی را ول می‌کردم وبرای خاک بازی با دوستانم به کوچه می‌رفتم.‌بعدش هم از ترس شوهرم زیر کمد یا اسباب و اثاثیه خانه قایم می‌شدم؛ برای همین بود که خانواده شوهرم می‌گفتند من زن زندگی نیستم و طلاقم دادند.»
ماجرای معتاد شدن خانم دانایی هم به همان سال‌هایی بر می‌گردد که او را به زور شوهر دادند؛«چند ماهی که از اولین زندگی مشترکم گذشت متوجه شدم پسرعمه ام تریاک می‌کشد. من هم که خوب و بد را نمی‌دانستم وقتی او از خانه بیرون می‌رفت، با قاشق سوخته‌های تریاکش را از وافور در می‌آوردم و می‌خوردم. بعد هم با خیال راحت بدون اینکه متوجه چیزی شوم می‌خوابیدم. بچه بودم و از این کار مثل یک بازی خوشم می‌آمد. شوهر دومم هم معتاد بود؛ برای همین دیگر بدون رودربایستی با او مواد مصرف می‌کردم.»
31 سال تخریب

منیژه تا 13 سالگی دو ازدواج ناموفق را تجربه کرده بود؛ اما شرایط زندگی او و خانواده‌اش باعث شد او برای سومین بار ازدواج کند و دوران اعتیادش 31 سال ادامه پیدا کند؛«چهارده سالم که شد با علیرضا ازدواج کردم. او اعتیاد نداشت و مرد خوبی بود. بعد از مدتی من به‌خاطر انجام دادن کار خانه و بشور و بسابی که داشتم رماتیسم گرفتم و کم کم رماتیسمم به قلبم زد. به مطب دکترهای مختلفی رفتم اما همه می‌گفتند به‌خاطر اعصابم است که این‌طوری شده‌ام و باید بروم مسافرت و این حرف‌ها. اما من خودم می‌دانستم چه مرگم است و چرا عصبی شده‌ام می‌دانستم چون ترک نکرده‌ام باید مواد مصرف می‌کردم اما شوهرم از ماجرا خبر نداشت. یک روز همسایه مان به علیرضا گفت:«به زنت تریاک بده، خوب می‌شه.»

همسایه حرف دل دانایی را زد. همین توصیه بیجا باعث شد منیژه شرم را کنار بگذارد و به همسرش بگوید چه دردی دارد؛« آنجا رویم کمی به شوهرم باز شد و ماجرای اعتیادم را به او گفتم. اول داد و بیداد راه انداخت اما بعد که حال و روزم را دید گفت برایت مواد می‌گیرم ولی به خانواده‌ام نمی‌گویم تو معتادی. می‌گویم خودم معتاد شده‌ام. ما خانه مادر شوهرم زندگی می‌کردیم. وقتی آنها سرزده به خانه مان می‌آمدند شوهرم تریاک را از دست من می‌گرفت و می‌کشید؛ همین‌طوری شد که او هم مثل من معتاد شد و بیشتر از 25 سال با هم زندگی مان را دود کردیم.»
تلخ مثل زهر مار

روزها و فرصت‌های ناب زندگی منیژه و همسرش پای بساط مواد خاکستر می‌شدند؛ آن‌قدر آن روزها اتفاقات تلخ برای این زن جوان افتاده که وقتی از او می‌خواهیم درباره‌اش حرف بزند سری تکان می‌دهد و می‌گوید نمی‌دانم باید کدامش را بگویم. خاطرات او از زندگی خودش گرفته تا اعتیاد بچه‌هایش یک نقطه مشترک دارد؛ اینکه تمامشان مثل زهر تلخ است؛«سه دختر و دو پسر دارم که متاسفانه یک دختر و یک پسرم هم اعتیاد پیدا کردند. اگر بخواهم از اتفاقات تلخ بگویم شاید باورتان نشود اما 90 درصد از زندگی دوران اعتیادم تلخ است. حسین، پسرم مدت زیادی بود که به من می‌گفت برایش دمپایی بخرم. با خودم حساب کتاب می‌کردم می‌گفتم اگر بخواهم 500 تومان پول دمپایی او را بدهم باید چند دود کمتر مواد بکشم برای همین پشت گوش می‌انداختم.»
کارد به استخوان رسید

بهترین سال‌های زندگی او و بچه هایش در کشمکش با اعتیاد گذشت. تا اینکه او شش سال قبل به واسطه یک اتفاق تلخ تصمیم به ترک گرفت؛«شش سال قبل بعد از یک اتفاق، زندگی ام نجات پیدا کرد. بچه هایم گرسنه بودند حتی پول نداشتم برایشان تخم‌مرغ بخرم. ‌یکی از اقواممان آمد خانه‌مان، با اینکه می‌دید دست و پای بچه هایم از گرسنگی می‌لرزد حاضر نشد75 تومان پول بدهد تا دوتا تخم مرغ برایشان بخرم. آن روز تازه متوجه شدم از کجا به کجا رسیده‌ام؛ شوهرم کارخانه داشت با 200 چرخکار. خودم خانه داشتم اما دیگر هیچ چیز برایمان نمانده بود؛ همه‌اش را دود کرده بودیم.»

اوضاع و احوال زندگی برای منیژه و خانواده‌اش حسابی تلخ شده بود. آنها حتی نمی‌توانستند شکمشان را سیر کنند. هر روز شرایط برای منیژه بدتر می‌شد. گرسنگی فرزندانش برای او تلنگری شد تا به خودش بیاید:«با خودم گفتم هرطور شده باید ترک کنم.»



چند درصد از معتادان بازتوان شده شانس بازگشت به جامعه را دارند؟ سلامت نیوز: چند درصد از معتادان بازتو

نمی‌توان انکار کرد پذیرش معتادان بازپروری شده به آغوش جامعه دشواری‌های زیادی دارد، برای آنکه آنها بتوانند به آغوش جامعه بازگردند و همچنین شرایطی برای آنها ایجاد شود که وارد بازار کار شوند، شانس‌های خیلی زیادی ندارند.



معتادان پاک شده شاغل می‌شوند

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه باید تلاش شود تا برنامه‌های پیشگیری و درمان در کشور افزایش یابد، گفت: با رایزنی‌‌های صورت گرفته تعداد قابل توجه‌ای از معتادان پاک شده، شاغل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس؛ همایون هاشمی در مراسم افتتاح نخستین مرکز TC اجتماع درمان مدار محرک(شیشه) در وردیج کرج اظهار داشت: یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های سازمان بهزیستی کشور تدوین برنامه‌های پیشگیری و درمان اعتیاد در کشور است.

وی با اشاره به اینکه سن اعتیاد در کشور در حال حاضر بین ۳۱ تا ۳۳ است گفت: در حال حاضر اعتیاد بین زنان و مردان افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر و با توجه به شرایط فعلی هیچ خانه‌ای از ورود اعتیاد در امان نیست و در این بخش باید اطلاع‌رسانی و آگاهی‌های لازم به خانواده‌ها داده شود.

هاشمی بیان داشت: از اولویت‌های کاری سازمان بهزیستی توانمند‌سازی، مشارکت‌های مردمی و ایجاد اشتغال برای افراد و حتی معتادان درمان شده است.

وی اضافه کرد: موضوع دیگری که در سازمان بهزیستی به آن توجه ویژه‌ای شده و براساس آن پروتکل‌های لازم پیش‌بینی شده است موضوع پیشگیری و درمان اعتیاد است و اگر چه در سال‌های اخیر اقداماتی در این بخش انجام گرفته اما این اقدامات باید با سرعت بیشتری دنبال شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ظرفیت‌های موجود در NGO‌ها و سازمان‌های غیردولتی افزود: بهزیستی با همکاری این سازمان‌ها اقدامات خوبی را در بخش درمان و پیشگیری از اعتیاد انجام داده است ضمن اینکه بهزیستی آمادگی هر نوع همکاری با NGO‌ها دارد.

وی به راه‌اندازی نخستین مرکز TC در کشور اشاره کرد و گفت: به زودی مراکز دیگری با ظرفیت‌های قابل قبول در خصوص درمان افراد وابسته به مواد محرک زا در سراسر کشور افتتاح می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در سال آینده نیز بودجه پیشگیری و درمان افزایش قابل قبولی خواهد داشت ضمن اینکه بودجه پیشگیری دو برابر و بودجه درمان اعتیاد سه برابر می‌شود.



گفته های یکی از زنان پاک شده از اعتیاد

اولین ماه سال 62 در خانواده‌ای مرفه و آذری زبان به دنیا آمده، چیزی از نداری و مشکلات ناشی از فقر نمی‌داند، تحصیلات دانشگاهی دارد و مدتی را نیز در اداره‌ای مشغول به کار بوده است؛ «شراره» داستان اعتیاد و ترک کردن مواد مخدر را تعریف می‌کند.



ارائه مشاوره رایگان مهارتی به معتادان خانه‌های بهبود



سالانه 25 هزار معتاد بهبودیافته در انتظار شغل

 

سالانه 25 هزار معتاد بهبودیافته در انتظار شغل

 

اشتغال و يافتن شغل مناسب دغدغه تعداد زيادي از افراد در هر جامعه‌اي است، داستان آنجا پيچيده‌تر مي‌شود که فرد در سابقه خود ارتکاب به جرم يا اعتياد را نيز خواسته و ناخواسته به ثبت رسانده باشد، در اين شرايط وي بايد جهت دستيابي به فرصت شغلي مناسب خوان‌هاي بيشتري را پشت سر بگذارد، زيرا نگاه بيشتر افراد و صاحبکاران به وي چندان مثبت و دلسوزانه نخواهد بود. به عبارتي به خاطر برچسب‌هايي که اعتياد با خود براي مبتلايانش به همراه دارد،

به قولي انگ‌هاي اجتماعي همواره ترس بازگشت به مواد افيوني موضوعي است که ذهن صاحبکاران را به خود مشغول کرده است. اين در حالي است که طي سال‌هاي گذشته بسياري از برنامه‌ريزان و سياستگذاران تلاش کرده‌اند تا با ارائه تدابير ویژه به اين افراد در يافتن حرفه‌اي مناسب و‌گذران معيشت ياري برسانند. به عنوان مثال مي‌توان به اظهارات مديرکل امور اجتماعي استاندار تهران اشاره کرد. محمدعلي عرفان‌‌منش با اشاره به طرحي که مقرر شده بود، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعي استان در بحث معتادان پاک شده انجام دهد، گفته است: پيش‌نويس اوليه اين طرح تهيه و آماده شده و قرار است اين طرح نهايي شود تا بر اساس آن بحث اشتغال معتادان در دستور کار قرار بگيرد. بر اين اساس سند اشتغال معتادان بهبود‌يافته مصوب مي‌شود تا مراقبت‌هاي پس از درمان کامل شود. اقدامات در اين زمينه ‌تنها به تدابير متوليان استان تهران منوط نمي‌شود، به طور نمونه مديرعامل انجمن حمايت از زندانيان فارس هم از اعطاي وام به اين گروه از افراد خبر مي‌دهد و اينکه خانواده‌ها و معتاداني که موفق به ترک اعتياد شده‌اند مي‌توانند از وام اشتغال به ميزان ۱۰ تا ۱۵ ميليون بهره‌مند شوند. از نظر محمود قرباني زمان بعد از ترک مهم‌ترين مرحله اميد و حمايت براي معتادان است و تمام حمايت‌هاي معنوي، اجتماعي و مادي بايد معطوف به زمان بعد از ترک اعتياد باشد. واقعيت اين است که اشتغالزايي که نقش مهمي در فراموشي و جدايي معتاد از مواد مخدر دارد به دو شيوه انجام مي‌شود که در شيوه نخست زندانيان در فرآيند ترک اعتياد در زندان‌ها با مشاغل مختلف آشنا مي‌شوند و با فراگيري مشاغل متعدد درمان خود را تسريع مي‌بخشند. در اين ميان شيوه ديگر اشتغال، اشتغال خانواده زندانيان است در اين روش با کمک آموزش فني و حرفه‌اي در رشته‌هايي که خود علاقه‌مند هستند مانند کارآفريني در حوزه قالي‌بافي، تهيه نان سنتي، دامداري، کشاورزي و غيره به خانواده‌ها آموزش داده مي‌شود تا بتوانند چرخه صدمه ديده اقتصاد خانواده خود را ترميم کنند. قرباني حتي از اعلام اعطاي وام اشتغال به خانواده‌هاي آسيب‌پذير خبر مي‌دهد که براساس آن خانواده‌ها و معتاداني که موفق به ترک اعتياد شده‌اند مي‌توانند از وام اشتغال به ميزان 10 تا 15 ميليون بهره‌مند شوند. واقعيت اين است که اعتياد به مواد مخدر بخش قابل توجهي از منابع انساني، سرمايه‌هاي اجتماعي و اقتصادي جامعه را از بين مي‌برد و جرائم متاثر از اعتياد از قبيل طلاق، خودكشي، سرقت، فروپاشي خانواده‌ها، ضرر و زيان مالي به جامعه تنها بخشي از پيامدهاي اين پديده شوم است، براين اساس هر گونه کمک به اين افراد براي کمک به آنها و بازگشت شان به حيات سالم موضوعي است که جز با فراهم کردن زمينه‌گذران زندگي و اشتغال ميسر نخواد بود، زيرا که معتادان بهبود ‌يافته با داشتن اشتغال، ديگر نگران تامين هزينه‌هاي زندگي نيستند و گرما بخشيدن به کانون خانواده تنها هدف آنان خواهد بود. در اين ميان اما بسياري از کارشناسان براين باورند که نقش خيران براي مشارکت در اشتغالزايي معتادان پاک شده و خانواده‎هاي آنان از اهميت زيادي برخوردار است، زيرا که اين مشارکت در کنار اقدامات دستگاه‌هاي متولي ايجاد اشتغال مي‎تواند به پايداري معتادان بهبود ‌يافته و استقامت آنان در زندگي کمک کند. 
اجراي طرح‌هاي مشاغل خانگي نيز پيشنهاد ديگري است که در اين خصوص ارائه شده است، به عنوان نمونه شهريورماه گذشته بود که علي اکبريان، در کسوت مشاور دبيرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اعلام کرد اجراي طرح‌هاي مشاغل خانگي تجربه مناسبي است که بايد با کمک کميته امداد و بهزيستي در بين معتادان پاک شده و خانواده‎هايشان ترويج داده شود. علاوه بر اين سازمان‌هاي مردم نهاد در زمينه‌هاي فرهنگي، پيشگيري و درمان اعتياد مي‌توانند کمک‌رسان بسيار خوبي براي دستگاه‎هاي دولتي و بهبود يافتگان باشند. 
در اين ميان اشاره به اين نکته ضرورت دارد که براساس مصوبه هيات وزيران، سالانه 25 هزار نفر از افراد بهبود يافته در دوره‌هاي آموزشي سازمان فني و حرفه‌اي قرار مي‌گيرند تا زمينه بازگشت آنان به جامعه فراهم شود، اقدامي که در صورت تحقق و استمرار آن مي‌توان اين اميدواري را به فرد و خانواده معتادان درمان شده مي‌دهد که وي مي‌تواند مانند ساير افراد جامعه به دور از بدبيني‌ها با آموختن حرفه‌اي کارآمد در يک صنعت مشغول کار شده و با دسترنج خود روزگار بگذراند. به اين مقوله مي‌توان کمک‌هاي سازمان‌ها و نهاد‌هايي را نيز اضافه کرد که به نحوي در اين حوزه قبول مسووليت کرده‌اند. به طور نمونه سازمان بهزيستي کشور که تلاش دارد تا با اجراي کردن طرح بهزيستي براي کمک مالي به معتادان در اين زمينه گام بردارد. موضوعي که رئيس اين سازمان از آن به عنوان پرداخت کمک هزينه درمان ترک اعتياد با نام «ياري برگ» بهياد مي‌کند. به گفته همايون ‌هاشمي معتادان نيازمندي که قصد درمان اعتياد را داشته باشند با تشخيص مددکاران سازمان بهزيستي کمک هزينه‌اي جهت درمان و رفع مشکلات معيشتي دريافت خواهند کرد. البته ياري برگ در گذشته نيز وجود داشته و اين مساله در کشورهاي پيشرفته براي مقابله با آسيب‌هاي اجتماعي و مبارزه با اعتياد انجام مي‌شود و به اين معناست که هر معتاد نيازمندي که بخواهد پروسه درمان ترک اعتيادش را طي کند به تشخيص و تاييد مددکاران سازمان بهزيستي کمک هزينه‌اي براي رفع مشکلات معيشتي و درماني دريافت خواهد کرد. اشاره به اين نکته ضرورت دارد که سال گذشته نيز به معتادان بهبود يافته‌اي که دو سال از مدت ترک اعتيادشان مي‌گذشت از سوي اين سازمان وام اشتغال پرداخت شده است. رقمي که وي آن را پنج ‌درصد از منابع اشتغال سازمان متبوعش عنوان مي‌کند. واقعيت اين است که فرآيند درمان و بهبودي نيازمند حمايت جدي اجتماعي است.



معتاد خیابانی کیست ؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

 

معتــاد خیابــانی کیست

معتــاد خیابــانی کیست

معتــاد خیابــانی کیست ؟

بر اساس نظریه های موجود معتــاد خیابــانی کسی می باشد. که از معابر و فضاهای عمومی برای مصرف مواد مخدر استفاده می کنند و امکان مشاهده خصوصیات زیر در آنان فراوان می باشد.

  1. استفاده کننده از چند ماده سنگین و خطرناک هستند.
  2. همواره با روشهای غیربهداشتی به مصرف مواد می پردازند.
  3. عملکرد اجتماعی مخدوش دارند.
  4. فاقد شغل و مهارت حرفه ای لازم هستند.
  5. جدا افتاده از نظامهای حمایتی هستند.
  6. دارای بیماریهای جسمی و شرایط بهداشتی نامناسب هستند.
  7. دارای ظاهر عموماٌ غیرطبیعی و دور از هنجار عمومی هستند.
  8. عموماٌ بیماریهای هپاتیت و HIV مثبت یا همان بیماری ایدز دارند.
  9. دارای رفتارهای کاملاٌ معطوف به تهیه دارو و مواد هستند.
  10. تکدی گری و بزهکاری می کنند.
  11. دارای رفتارهای پرسه زن هستند.
  12. عموماٌ از مواد ناخالص و خیابانی استفاده می کنند یا از سایر معتادین گدایی می نمایند.
  13. مصرف مواد و داروها در آنها مزمن گردیده است.
  14. در خطر مرگ در اثر بی خانمانی و رفتارهای پرخطر هستند.
  15. مهاجرت فصلی به مناطق مختلف کشور دارند.
  16. دارای اختلالات همراه شخصیتی و روانپزشکی زمینه ای هستند.
  17. عموماٌ اولین حلقه از دستگیریهای زنجیره ای پلیس و نیروهای انتظامی هستند.
  18. تهدید کننده بهداشت عمومی به حساب می آیند.
  19. در جوار محلهای خرید و فروش مواد اقدام به تزریق مواد مخدر می نمایند.
  20. افکار عمومی ،دیدگاههای این گروه را مورد هدف خود قرار می دهد.
  21. بدون مدارک و اسناد هویتی می باشند.


هفت باور غلط درباره مداخلات درمانی اعتیاد



جدیدترین علائم اعتیاد به اینترنت

 

 

جدیدترین علائم اعتیاد به اینترنت / طنز contents attractive readable entertainment

ساعت ۴ صبح که از خواب بیدار شده اید و برای آب خوردن به طرف آشپزخانه می روید در بین راه mail هایتان را چک می کنید.

وقتی مودم را خاموش می کنید احساس پوچی می کنید مثل اینکه عزیزی را از دست داده باشید.

تصمیم می گیرید یکی دو سالی بیشتر در دانشگاه باشید, فقط برای دسترسی رایگان به اینترنت.

در نامه های پستی هم از Smiley مثل (D:) استفاده می کنید.

تکالیفتان را به فرم HTML در می آورید و آدرس آن را به استادتان می دهید.

کبوترتان هم برای خودش یک صفحه وب دارد.

حتی خواب های شبتان هم به فرم HTML است.

پسرتان جواد را JAVA صدا می زنید.

همسرتان را به این صورت معرفی می کنید:

ayal@kitchen.home

aghamoon@work.money

همه دوستانتان یکایمیل دارند. از اینکه در یک آگهی ترحیم نمی توان EMAIL آدرس جدید مرحوم را نوشت ناراحت هستید.

تنها ارتباطتان با افراد منزل از طریق ایمیل است.

بر روی کنترل تلویزیون هم Double click می کنید.

نیمی از سفرتان را در هواپیما در حالی طی می کنید که کامپیوتر کیفی تان بر روی پاهایتان و بچه تان را در جعبه سرتان گذاشته اید.



اعتیاد الکترونیکی مخرب‌ترین و جدید‌ترین نوع اعتیاد است

 

 اعتیاد الکترونیکی مخرب‌ترین و جدید‌ترین نوع اعتیاد است
 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران اعتیاد الکترونیک را مخرب‌ترین و جدیدترین نوع اعتیاد عنوان کرد و گفت: این امر موجب می‌شود تا نقش والدین در ترسیم ذهنیت و نقاشی احساس و عاطفه فرزندان تحت تأثیر این پدیده کم رنگ شود.

 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، سردار سلامی ظهر امروز در نخستین همایش «سبک زندگی در تمدن سازی نوین اسلامی» در دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: مسیر تحقق یک تمدن بزرگ بویژه در جهان امروز مسیری طولانی، سخت و دشوار است.

 

وی با بیان اینکه پیمودن هر مسیر طولانی بدون برداشتن اولین گام ممکن نیست، افزود: اما وقتی پایه های اولیه یک بنای عظیم با استحکام و استقامت و قوام قابل قبولی پی ‌ریزی می شود، اجرای طبقات عظیم آن بنای عظیم آسان تر می شود.
 
انقلاب اسلامی، نخستین گام عملی و نظامی برای شکل دهی تفکر جامعه است
 
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران یک تحول ژئوپلیتیک در عرصه توازن قدرت جهانی و یا یک تحول سیاسی صرف در نظام دو قطبی آن روز نبود، گفت: بلکه منظومه ای جامع از تحولات چند وجهی در محیط بین المللی و بویژه جهان اسلام بود که نه تنها جنبه‌های سیاسی و اجتماعی بشر را بلکه منظومه ای از حقایق نهفته در درون آیات روحبخش الهی را از میان صفحات کتب آسمانی ما برای یک جغرافیای اعتقادی وسیع از عالم به واقعیت جامعه منتقل کرد.

 

سردار سلامی انقلاب اسلامی ایران را نخستین گام عملی و نظام یافته برای شکل‌دهی تفکر جامعه پیرامون یک مفهوم عظیم و غنی و موسع دانست و خاطرنشان کرد: این انقلاب دربرگیرنده همه ارزش‌ها و فضائل انسانی برای تحقق یک تمدن نوین در جهان است.


وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب محصور در مرزهای جغرافیایی بسته در یک کشور نبود.
 
جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: انقلاب ایران تحولی در جهان بینی، ارزش‌ها و اعتقادات انسانی بخش عظیمی از سیاره زمین به وجود آورد.
 
 انقلاب اسلامی ایران نقطه آغاز یک تحول در نظام ارزشی حاکم بر جهان اسلام است

 

سردار سلامی با بیان اینکه به تبع انقلاب ما سازه‌های یک قدرت بر اساس ارزش‌های اعتقادی جامعه کثیری از جهان به ‌وقوع پیوست، تصریح کرد: باید انقلاب اسلامی ایران را نقطه آغاز یک تحول در نظام ارزشی حاکم بر جهان اسلام بدانیم.


وی با بیان اینکه در شرایطی که این هویت در درون فضای تمدنی غرب و مظاهر ظاهری آن تمدن در حال ابهام بود، گفت: ندایی آسمانی و پیامی نبوی، شعله‌های آگاهی و ایمان را از درون مسلمانان علیه تسلط تدریجی نظام غرب مشتعل ساخت.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران در ادامه افزود: آمریکا و غرب در این شرایط احساس کرد اگر این نظام فکری و ارزشی جدیدی که با خاستگاه فکری قسمت اعظمی از جهان در ارتباط است را نتواند با واکنش های فوری و سنگین مهار کند، تمام سرزمین های سیاسی و اجتماعی و امنیتی مورد نظر دشمنان به تدریج توسط این انقلاب فتح می شود.
 
 سردار سلامی ادامه داد: آنچه از آن روز زیبا و ماندگار (22بهمن 57) تا به امروز سیمای اصلی تحولات موازنه قدرت در جهان را شکل داده،  نبرد راهبردی و تقابل عمیق میان نظام استکباری و سلطه غرب با نظام اسلامی بوده است.
 

وی با بیان اینکه در جهانی‌سازی اطلاعات، حوادث بسیار دور، نزدیک تر از حوادث نزدیک حس می شود، گفت: در فضای اینچنینی باید سازه‌های اعتقادی و ارزشی و فکری یک تمدن عظیم را بسازیم و این نامرئی ترین شکل نبرد ما با نظام سلطه است.

 

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: دشمن تلاش می‌کند تا آنچه در ذهن ما به عنوان ارزش تلقی می شود، به ضد ارزش تبدیل کند.
 

سردار سلامی با اشاره به اینکه توصیف غرب از آزادی، حفظ حریم، حاکمیت اخلاق در مناسبات اجتماعی و غرب با تمام قوا به میدان آمده تا این باور را در ما تغییر دهد و بگوید که آزادی حد و مرز ندارد، تصریح کرد: غربی‌ها برای سبک زندگی از مفاهیم شیک، پوست های عامه پسند و جلوه های زیبای مفاهیم برای محتوایی مهلک و ویرانگر استفاده می کنند.
 
اعتیاد الکترونیک مخرب‌ترین و جدیدترین نوع اعتیاد است

 

وی اعتیاد الکترونیک که در آن میان جسم و ذهن فرد فاصله ایجاد می شود را مخرب ترین و جدیدترین نوع اعتیاد عنوان کرد و گفت: این امر موجب می شود تا نقش والدین در ترسیم ذهنیت و نقاشی احساس و عاطفه فرزندان تحت تاثیر این پدیده کم رنگ شود وما نیازمند یک جهاد جدی برای بازیابی هویت اسلامی در سبک زندگی هستیم و بدون آن در سایر جنبه های جهاد موفق نمی شویم.
 
خانواده مستحکم ترین عنصر جامعه اسلامی است

 

جانشین فرمانده سپاه خانواده را مستحکم ترین عنصر جامعه اسلامی و مهم‌ترین کانون زندگی در معرض یک تهاجم سنگین قرار گرفته عنوان کرد و گفت: قرآن زیباترین سبک زندگی را در همه مناسبات حتی در مورد دشمن بیان می کند که در هیچ نظام ارزشی با این معانی روبرو نمی شویم.

 

سردار سلامی تصریح کرد: اسلام میان هدف و وسیله ارتباط قوی و نزدیک می داند و ما باید در هنر، ورزش، مکاسب و تجارت و همه جنبه‌های زندگی انسانی ارزش های غنی و زیبا را عملیاتی کنیم.



جدیدترین آمار اعتیاد سال ۹۳

 

وزیرکشور با بیان اینکه مهم‌ترین امر در پیشگیری افزایش درک و فهم درست مردم از مقوله اعتیاد است، گفت: بارها عنوان کرده‌ایم که یک میلیون و ۳۰۰ هزار معتاد در کشور وجود دارد که ۶۳ درصد آن‌ها متاهل هستند و۵۳ درصد طلاق‌ها در خانواده این معتادان رخ می‌دهد؛ اما تا به حال محاسبه نشده است که چند خانواده و چند کودک درگیر مساله اعتیاد والدینشان هستند؟

۳۹۵ لابراتوار مواد مخدر طی سال گذشته منهدم شده است،

5ee41  13 10 12 1713202 جدیدترین آمار اعتیاد سال 93

 دکتر رحمانی فضلی در جلسه هم‌اندیشی با مددکاران با اشاره به اهمیت اجتماعی کردن مساله مبارزه با مواد مخدر گفت: هر زمانی که مردم پای کار آمده و منافع ملی مردم تعیین کرده‌اند کارها درست شده است و این بدین معناست که امنیت پایدار با حضور مردم صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه وظیفه ما ارتقاء فهم و درک مردم از مساله مواد مخدر است، افزود: به قدری تنوع در حوزه مواد مخدر وجود دارد و به سرعت این مساله در حال رشد است که بحث مبارزه بدون درک درست، راه به جایی نمی‌برد. بنابراین هر چقدر ما در بحث تجهیزات، تکنیک، اطلاعات و شیوه‌های درمان پیشرفته باشیم باز هم از قاچاقچیان عقب‌تر هستیم و این ضعف تمامی دولت‌ها است.

رحمانی فضلی با بیان اینکه برای مبارزه مؤثر در امر مواد مخدر باید فرهنگ اجتماعی شدن را سرلوحه کار خود قرار دهیم، گفت: تعداد سمن‌ها حدود ۵۳ درصد افزایش داشته است و این در حالی است که ۹۱ درصد از این سمن‌ها توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند و باید نسبت به تقویت مراکز اجتماعی در امر مبارزه با مواد مخدر گام‌های مهمی برداریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه نادرست برخورد با معتادان و خانواده‌های آنان در جامعه گفت: با این برخوردها به نظر من می‌شود فرهنگ مبارزه با اعتیاد را اجتماعی کرد و چون معتاد امیدی به بازگشت ندارد، راه اعتیاد را ادامه می‌دهد و حتی برای تامین مخارج اعتیاد خود به توزیع مواد مخدر روی می‌آورد. به گونه‌ای که ۸۰ الی ۸۵ درصد معتادان توزیع کننده نیزهستند و به دلیل اینکه به ته خط رسیده‌اند از مسائل هراسی ندارند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدربه مددکاران حاضر در جلسه گفت: من با شما اتمام حجت کرده و از شما می‌خواهم در زمینه تشکیل سمن خیریه‌ها، نهادهای مهارت‌آموزی، واحدهای تولیدی کوچک به خصوص برای خانوارهای معتادان اقدام کنید و به عنوان وزیر کشور از شما حمایت خواهم کرد.

رحمانی فضلی همچنین از ایجاد بانک اطلاعاتی از توانمندی‌های معتادان خبر داد و گفت: باید گفت از معتادانی که در زمینه تئاتر، سرود، ورزش، هنر و … فعالیت دارند باید حمایت شود و باید این افراد را با شخصیت‌دهی به چرخه درمان بازگردانیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه روزانه هشت الی نه نفر در کشور جان خود را به علت سوء مصرف مواد مخدر از دست می‌دهند، گفت: اطلاعات عمومی جامعه باید در زمینه مواد مخدر افزایش پیدا کند و درجه همکاری همه سازمان‌ها و حتی صدا و سیما افزایش یابد.

وی با بیان اینکه براساس آمار نیروی انتظامی شاهد کاهش شدید مصرف کراک هستیم، گفت: رشد مصرف شیشه نیز کاهش یافته است؛ اما متاسفانه براساس آمار روزانه ۸ الی ۹ نفر به دلیل مصرف جان می‌دهند. این درحالیست که متاسفانه نوع مواد تولیدی در حوزه مواد مخدر روان‌گردان به دلیل عدم دقت و تخصص افراد و پنهان‌کاری در نوع مواد به کار گرفته شده موجب افزایش مرگ و میر شده است.

رحمانی فضلی به افراد جامعه هشدار داد که مصرف مواد صنعتی به دلیل موادی که درآن به کار رفته است غیراستاندارد است.

رحمانی فضلی غیر استاندارد بودن مواد مخدر در کشور را با توجه به سن اعتیاد و نوع مواد مصرفی گواه این ادعا دانست و با بیان اینکه ۳۹۵ لابراتوار مواد مخدر طی سال گذشته منهدم شده است، گفت: این لابراتوارها مواد مخدر صنعتی تولید می‌کردند و باید مردم مراقب باشند.

 



رابطه اعتیاد به اینترنت و موبایل با زندگی شاد

اکثر ما امروزه دچار اعتیاد به اینترنت ، گوشی همراه ، انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات شده ایم ، اگر می خواهید تا شادتر باشید باید سعی کنید اعتدال را رعایت کنید ،مراحل زیر را برای ترک اعتیاد به اینترنت و زندگی غنی تردنبال کنید.



ست اعتیاد به اینترنت

تست اعتیاد به اینترنت


تست اعتیاد به اینترنت (IAT) یكی از معتبرترین تست‌های مربوط به سنجش اعتیاد اینترنتی است كه توسط دكتر كیمبرلی یانگ (Kimberly Young) ابداع شده است.

در تست IAT هر چه نمره شما بیشتر باشد؛ اعتیاد شما به اینترنت شدیدتر است. نمرات هم به ترتیب از یك تا پنج هستند. در پایان؛ باید مجموع نمراتی را كه به 20 پرسش زیر می‌دهید جمع بزنید.



چند نشانه اعتیاد به اینترنت



آسیب ‏های روان ‏شناختی اینترنت

 


آسیب ‏های روان ‏شناختی اینترنتبی شك، رشد روزافزون اینترنت فواید و اهمیت غیر قابل انكاری دارد، چندان كه در دوران حاضر، نقش محوری اینترنت چنان اساسی است كه بدون آن امكان برنامه ریزی، توسعه و بهره‏وری در زمینه‏هایی چون: فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی در جهان آینده امكان‏پذیر نخواهد بود. با وجود این، نباید از پیامدهای ناگوار و مخرب آن به‏ویژه در زمینه‏های اجتماعی و فرهنگی غافل ماند.



بررسی ریشه های اعتیاد به اینترنت و موبایل

 


بررسی ریشه های اعتیاد به اینترنت و موبایلاعتیاد به اینترنت، تلفن همراه ، "اس ام اس"، الکل و اعتیاد به روابط غیراخلاقی، هم اکنون از نظر جامعه‌شناسان در مجموعه رفتارهای اعتیادی قرار می‌گیرد.



معتاد تزریقی موقع نیاز به سرنگ استریل چه کند؟

تابحال به این موضوع فکر کرده اید، اگر معتاد تزریقی نیمه های شب برای تزریق به قول عوام آن زهر ماری به سرنگ نیاز داشته باشد، برای تهیه آن چه کند؟

 



شیشه تا مدت ها علائم خماری ندارد

شاید تفاوت های این دو نوع مواد اعتیادآور و دلایل گرایش بیشتر جوانان به مواد مخدر صنعتی و شیمیایی، به ویژه «شیشه» برای همه جالب و مفید باشد.

مواد مخدر سنتی مثل تریاک، هروئین و سایر فرآورده های طبیعی، معمولا دارای آثار و عوارض جسمانی زودرس و مشخصی هستند. مثلا فرد به سرعت تکیده و لاغر می شوند، لب های سیاه و رنگ پوست تیره، خمیدگی قامت و چهره پژمرده، از دیگر علائم بارز و ظاهری معتادین به مواد مخدر است.

اما مصرف کنندگان «شیشه»، به جز تغییر در اندازه و ابعاد مردمک چشم، زخم های احتمالی در گوشه های کناری زبان و مقدار کمی لاغری نشانه های جسمی مبهمی ندارند. پرحرفی، فعالیت زیاد و پس از آن یاس و افسردگی، جزئی از تغییرات رفتاری مصرف کنندگان است و در درازمدت، بروز توهم و اختلالات شناختی و در نتیجه احتمال انجام رفتارهای پرخطر، از عوارض قطعی مصرف شیشه است.

مصرف مواد مخدر سنتی نیاز به محل و وسائل خاصی دارد، در حالی که مواد صنعتی «شیشه» را می توان در هر محلی و با یک وسیله ساده و قابل حمل و مخفی کردن در جیب مصرف کرد.

مواد مخدر سنتی دارای بوی مخصوص و قابل تشخیص هستند، در حالی که مواد محرک صنعتی غالبا دارای بو نبوده و اطرافیان قادر به تشخیص نیستند.

و از همه بدتر و مهم تر اینکه مواد مخدر سنتی دارای علائم «خماری» یا محرومیت از مواد هستند؛ به این معنی که معتاد پس از گذشت 4 تا 12 ساعت از آخرین مصرف دچار علائم ناخوشایندی مثل آب ریزش از چشم و بینی، بی قراری، دردهای عضلانی، مشکلات گوارشی، به صورت دل پیچه و اسهال و بالاخره تشنج خواهد شد، اما ... «به این نکته توجه کنید» در مورد مصرف شیشه معمولا تا مدت های طولانی و حتی یک ماه پس از آخرین مصرف، علائم محرومیت از مواد یا «خماری» بروز نمی کند... به همین دلیل خانواده ها و اطرافیان به ندرت می توانند اعتیاد عزیزانشان به «شیشه» را تشخیص دهند و در صورت شک کردن به دلیل عدم آگاهی از نحوه خماری در شیشه، تصور می کنند که فرد مورد نظر معتاد نیست، زیرا دچار علائم معمولی خماری نشده است.



ليست صفحات
تعداد صفحات : 7
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد
.